5 tips på hur du får en vinnande webbplats

Är du småföretagare, storföretagare eller privatperson med ambitioner? Oavsett vilket kommer den här artikeln garanterat komma dig till nytta om du har eller funderar på att skaffa en hemsida. Se våra bästa tips på design, oavsett om du använder en webbyrå design eller gör jobbet själv!

Mobile first!

Designa din hemsida i första hand efter hur den visas på mobila enheter. Majoriteten av trafiken på internet kommer idag från mobila enheter (70%) och siffran bara ökar. Se därför till att din hemsida ser lika bra ut i både mobil som i dator.

Komprimera dina bilder!

Alla hemsidor har bilder, men visste du att hur bilderna komprimeras har stor effekt på hur snabb din hemsida blir? Komprimera dina bilder med photoshop, men se även till så webP formatet finns installerat på din server. Detta minskar storleken på bilderna utan att förstöra kvaliteten, samtidigt som din hemsida laddar många gånger snabbare!

Anlita en kunnig webbyrå!

Själv är inte starkast som man säger. Vill du ha en hemsida i världsklass gör du bäst i att köpa hemsida istället för att göra den själv. Informera din webdesigner om att du vill ha en snabb hemsida som fungerar över hela världen så får du rätt tips och komprimering på ditt innehåll

Använd rätt färger!

Färger har en betydelse för vad du säljer. som du säkert märkt används ofta 3 färger på hemsidor. 1 basfärg (vitt, grått ect) samt 1 accentfärg, och en komplementärfärg (för tex call to actions). en sådan hemsida skulle troligtvis kunna gå i vitt, blått och orange och då bilda en seriös och snygg webbplats för ditt företag. En hemsida företag behöver dessutom vara ledande så dina kunder hittar det dom behöver se i rätt ordning, en klok webbyrå hjälper dig presentera ditt innehåll på rätt sätt.

Installera spårning!

Oavsett vad du gör för något kommer du ha nytta av ordentlig spårning på din webbplats, och då snackar vi inte google analytics, det kan vilken amatör som helst installera. Vad vi pratar om är konverteringsspårning, för vad kan vara viktigare än att kunna se vilka kanaler, kampanjer eller satsningar som gett mest kunder när marknadsföringsbudgeten ska sättas?