Att köra motorcykel i Stockholm

Motorcykel ger frihet

Att skaffa motorcykel när man bor eller arbetar i Stockholmsområdet är en sak man gärna överväger. Man förkortar motorcykel till MC. När det är rusningstrafik så kan MC körkort Stockholm vara en fördel då man lättare kan komma fram. Glida långsamt mellan bilar fram till rödljuset. För att skaffa MC kort måste man skaffa körkortstillstånd och genomgå några test som man måste bli godkänd i. Dom viktigare proverna man måste göra är riskettan och risktvåan som det heter i folkmun. Den första är en teoretisk utbildning på tre timmar där man lär sig mycket om säkerhet och personliga förutsättningar.
Den andra är en praktisk utbildning man gör på ett avspärrat område oftast en racingbana. Riskutbildning motorcykel är obligatoriskt för körkortet och gäller sedan i 5 år. Du har alltså fem år på dig att ta ditt körkort efter avslutad riskutbildning.
När man övningskör med motorcykel så kör man egen motorcykel och handledaren kör efter dig. Man håller kontakt med ett kommunikationssystem inbyggt i hjälmarna. Det är viktigt att man är synlig och har på sig varselvästar utanpå sitt sina skyddskläder. Att skydda sig när man kör MC är ett krav från både försäkringsbolag och lagen. Hjälm är ett absolut ett måste och finns i många olika godkända variationer.