Parkett eller laminatgolv – Vilken ska man välja?

 

Att renovera ett golv kan vara en spännande men komplex uppgift. Oavsett om man lägger golvet själv eller låter en yrkesman göra det åt dig är det viktigt att förbereda och tänka efter. Vilket golv är bäst? Hur kommer golvet att se ut i rummet? Hur ska jag lägga det? Kan man renovera det genom golvslipning Stockholm efter några år?

Vi svarar på dina frågor om laminat och parkettgolv.

Golvet är en viktig del av ett rum. Det är plattformen för både möblering och dekoration, vilket gör det viktigt att välja ett alternativ som fungerar bra i rummet. Oavsett om du letar efter laminat-, klick- eller parkettgolv finns det flera frågor att ta hänsyn till innan du väljer. Vi hoppas att den här bloggen ska hjälpa till att reda ut några av de frågor som rör dessa golv. Fördelen är att man kan slipa parkettgolv, något som inte går med laminat.

Dem bästa golven som håller längst är parkettgolv av bättre kvalitet. Parkettgolv finns i mängder med olika utföranden, material och färger. Golven skiljer sig i kvalitet beroende på vilket träslag som väljs men också hur tjockt golvet är. Vill man att golvet ska kunna renoveras med tiden genom golvslipning Lidingö så är det bäst att välja ett tjockare parkettgolv i ek eller alm.

Laminatgolv är tillverkade av ett plastliknande material och kan köpas i ett otroligt stor utbud då det bara är fantasin hos tillverkarna som sätter gränserna. Mönstret på laminatgolv är tillverkade av en speciell skrivare som skapar mönster på laminat. Ser man på bilder att det ser ut som någon har gjort ett golv av gamla postlådor från 1800-talet så är det garanterat laminatgolv.

Laminatgolv har sina fördelar då dem inte är lika känsliga för vattenskador och ofta väldigt tåliga mot vanliga trägolv. Priset brukar vara en bråkdel av parkettgolv men när det väl blivit slitet måste man byta ut det då golvläggning Nacka inte fungerar på laminatgolv.