Så håller du håret och huden fina!

Vissa människor tycks bara ha sådär perfekt hår, hud och naglar. Alltid perfekt glansigt hår och hud utan finnar och plitor. Säkert har du mer än en gång funderat på vad de gör för att lockarna ska hålla sig fina och glansiga eller att de ska slippa fnasig hud. Låt oss dela med oss av våra favorittips! Vi börjar med håret.

För att undvika att få slitet hår så ska du självfallet se till att inte slita på håret i onödan. Hur gör du det då?  Det finns ju vissa saker som är uppenbara. Du vet säkert att blekning, upprepade färgningar och värme sliter på håret. Det går i viss mån att göra alla dessa saker, men då krävs det att du behandlar håret rätt och försiktigt.

Använd alltid värmeskydd!
Ett värmeskydd gör så mycket mer än du tror för ditt hår och värmestyling utan värmeskydd sliter men än du tror. Olaplex no 6 är ett jättebra värmeskydd som inte bara skyddar håret, utan som på sikt även stärker det. Skyddar, reparerar och eliminerar frizz (perfekt för de med lockigt och vågig hår!). Förutom att Olaplex no 6 skyddar håret, så brukar folk med lockar uppleva att de blir finare efter ett tags användning.

Testa att skydda med en nattmössa
En nattmössa kan göra mer än du tror. Välj en av siden eftersom detta är ett material som skyddar håret och tillåter det att behålla sin fukt. Eftersom just siden är så halkigt och har låg friktion, så slits inte håret på samma sätt. Dessutom så undviker du att t. ex lockar förstörs när du sover. Så en nattmössa siden kommer göra stor skillnad.

Sidenörngott är bra för huden också
Om du inte gillar att sova med en nattmössa kan du testa ett sidenörngott. Detta är bra för håret men även för huden, vilket blir dubbelt bra. Siden torkar nämligen inte ut huden heller och eftersom det är låg friktion får din hud vara ifred medan du sover.  Framför allt kommer en torr hud att dra fördelar av ett sidenörngott, men även en fet eller obalanserad hud kan förbättras. Våga därför testa.

Välj hårprodukter efter din hårtyp
Detta är något av det som absolut flest gör fel. Man väljer produkter som någon sagt är bra utan att undersöka om de passar den hårtyp som du har. En person med afrohår kommer inte att fungera med produkter som en person med tunna, raka hårstrån kommer. Dessa hår behöver olika produkter, tekniker och tillsyn för att må bra. Det finns hårprodukter för lockigt hår, som du kan välja för att hjälpa dig själv på traven. Med rätt produkter kommer ditt hår få bästa möjliga förutsättningar att vara fint och starkt. Så, kombinera en bra rutin med hårprodukter som skyddar ditt hår. Sidenaccessoarer är alltid att föredra framför håraccessoarer av andra material.

Men huden då?
Nu vet du några saker du kan göra för att hjälpa håret på traven. Men hur gör vi med huden då? Förmodligen kommer din hud att dra stor fördel av att du bytt ut ditt örngott till ett i siden. Se bara till att detta tvättas regelbundet, ett skitigt örngott kan ge dig orenheter och irriterad hud.

Rengöring är a och o
Man kan tro att rengöring mest är viktigt om du bär smink, men faktum är din hud mår bra av rengöring ändå. Tvätta bort solskydd, gammal hudvård och smuts från dagen. Bilrekond Göteborg har bra rengöringar som passar olika hudtyper. Kanske har du en oljig hud som behöver balanseras eller så har du en torr hud som inte får torkas ut. Välj efter hudtyp så kommer du långt!

Utöver att rengöring är viktigt så vill vi hålla huden återfuktad och skyddad under dagen. Välj en dagkräm med solskyddsfaktor från Esse och se din hud sakta men säkert bli finare än ett däckhotell Göteborg!